Hoe verzorg ik mijn tandvlees?

  • door

De kleur van het tandvlees zegt veel over de gezondheid van het tandvlees. Het is belangrijk om te streven naar een mooi licht roze kleur. Het beste is als het tandvlees zich netjes om de tanden en kiezen gevormd heeft. Er zijn verschillende tactieken om het optimale uit uw gebit te halen, om zo onnodige irritaties aan uw gebit te voorkomen.

Wanneer tandvlees bloedt tijdens of na het poetsen, dan is dit geen goed teken. Ook wanneer dit sporadisch gebeurd is het van belang om te kijken naar de oorzaak. Het kan dan gaan om een ontsteking van het tandvlees. Als dit het geval is kan dit erg pijnlijk zijn. De meest voorkomende plek van een ontsteking is tussen de tanden en kiezen omdat het moeilijk is om hier goed te reinigen.

Het is belangrijk om tijd te investeren in een goede gezondheid van de mond. Naast het tweemaal twee minuten poetsen per dag, wordt er ook aangeraden om met regelmaat tandenstokers, flosdraad of interdentaal ragers te gebruiken. U kunt advies vragen aan uw tandarts over wat voor uw gebit de beste optie is. Met behulp van deze tools kunt u de plekken tussen de tanden reinigen en zo een ontsteking voorkomen.

Als u zeker wilt weten of uw tanden goed gereinigd zijn, dan kunt u er voor kiezen om plakverklikkers te gebruiken. Dit is een klein pilletje dat u na het tandenpoetsen stuk kunt kauwen. Na een minuut, kunt u uw mond spoelen met water. De plakverklikker hecht zich dan aan de resterende tandplak in de mond en laat doormiddel van het afgeven van kleur zien waar nog gepoetst moet worden. Zo zorgt u ervoor dat u altijd grondig genoeg poetst.