Chronisch last van een slechte adem?

  • door

Heb je het gevoel dat je regelmatig een slechte adem hebt? Natuurlijk kan het zijn dat als je ’s ochtends wakker wordt, je last hebt van een slechte adem. Maar als dit vaker voorkomt kan het zijn dat er meer aan de hand is. Misschien lijd je dan wel aan chronische halitose. Halitose is een infectie die door middel van het ophopen van bacteriën ontstaat. Het is gelukkig mogelijk om van halitose af te komen. De mond zal structureel enorm grondig schoon gemaakt moeten worden. Zorg ook dat de ruimtes tussen de tanden goed gereinigd worden, dit kan met behulp van bijvoorbeeld tandenstokers. Andere oorzaken van een slechte adem kan zijn door een slechte mondhygiëne, gaatjes, tong aanslag, of parodontis.

Redenen voor een slechte adem

Om achter de oorzaak van een slechte adem te komen kun je er het beste voor kiezen om regelmatig je adem te checken. Doe dit in de ochtend, de middag en in de avond. En probeer er ook achter te komen hoe je adem voor en na het tandenpoetsen ruikt. Als je achter de oorzaak komt van de slechte adem, kun je ook beter gericht kijken naar wat je eraan kunt doen. Eigenlijk heeft iedereen in de ochtend geen frisse adem. Dit komt om dat er in de nacht veel minder speeksel aangemaakt wordt, het resultaat hiervan is een droge mond. Omdat er minder speeksel is, hebben bacteriën de kans om zich op te hopen. Er is dus niks mis met het hebben van een slechte adem in de ochtend. Maar als je later op de dag je tandenpoetst en een halfuur later alsnog last hebt van een slechte adem hebt, is dit geen goed teken.

Heb je regelmatig je adem gecheckt en voel je je er toch niet goed bij? Ga dan langs bij een tandarts om te kijken naar de beste manier voor jou om van een slechte adem af te komen! Zo hoef je je geen zorgen meer te maken. En wees niet bang, het is een veelvoorkomend probleem.